Tuesday 20 February 2007

Elu Las Palmases

Olen end juba uues korteris sisse seadnud. Esimesel õhtul l2ks omanik suhteliselt kohe peale meie saabumist välja, oma chicaga kinno. Niisiis oli meil aega pinda kompida ja tema järel luusida. Nimelt on tegu väga huvitava tyybiga: ta on ülimalt korralik ja kõik on kontrolli all. Köögis on kindel süsteem ja kindel koht iga asja jaoks. Ja ta sorteerib prügi ka. Meie igastahes ei saanud küll alguses aru, millisesse kolmest ämbrist misasi käib :D Tundub, et ta on väga romantiline mees – igalpool on küünlad ja kivikesed. Tema isiklik vannituba on küünalde meri ise, koos vanniga. Vannitoas on kõige tipuks veel musakeskus ka. Ja külmkapis on ohtralt varuks vahukoort, millega siis maasikaid või muid maiuseid limpsida :P
Tavaliselt hispaanlased sellised pole, kõik käivad välisjalanõudega toas ja hüppavad siis otse voodisse. Temal aga on isegi jalatsiteriiul koridoris ja oma toasussid. Köök on kena, tundub et talle meeldib kokata, sest riiulil on erinevate maade kokaraamatute virn. See on muidugi väga positiivne, ehk õpin minagi midagi maitsvat valmistama siin.


Elutuba ja rõdu
Vaade rõdul Canterase rannale ja Las Palmase peatänavale

Hea on see, et siin korteris on wifi, aga lisaks on köögis võimalus ka juhtmega netti kasutada;) Nüüd ehk saab rohkem kodumaaga kontakti hoida.
Kolmas päev Las Palmases. Täna magasin kaua, lõunani välja, mida ma siin varem veel teha pole jõudnud. Täna on kõigil vaba päev, et puhata suurtest pidustustest. Nimelt on siin praegu karnevalikuu, mis tähendab et kuu aega toimuvad igasugused üritused tänavatel, kust kohalikud ise osa võtavad. Meiegi käisime eile uudistamas. Eilne karneval pidi oleme kõige suurem üritus üldse, mis siin toimub. Valmistasime end ka siis peoks ette. Käisime karnevalipoodides ja otsisime pigem midagi tagasihoidlikumat. Kohalikud kannavad ise väga uhkeid kostüüme ja valmistavad end juba varakult ette peoks.

Karneval eestlaste moodi :)


Kõigepealt võtsime kodus paar sangriat ja siis sammusime läbi linna ühe erasmuslase korterisse, kust jätkus teekond peopaika. See oli rahvasr täis, ja sarnanes meil toimunud reiviga, aga oli mitu korda võimsam. Alguses oli väga tore, otsisime enda kaaslasi ja patseerisime siis mõnda aega erasmuslaste kogunemiskohas, kus sai teistega viimastest uudistets räägitud. Iga putka juures käis erinev musa, ja seal olid ka suured tantsuplatsid. Seal on nii, et osad tantsuplatsid on nö. kinnised, kus on turvalisem, sest seal sind kontrollitakse ennem kui sisse saad. Seega pead ka tükk aega järjekorras ootama. Proovisime tantsida ka mitteametlikul alal, aga sela on väga ohtlik. Inimesed on ebameeldivad ja purjus, minult tõmmati kroon ära ja taheti kotti ka rebida, aga see oli õnneks kindlas kohas :P Teistel on siin varemgi karnevalil asju varasttaud. Niiet see moment oli suhteliselt ebameeldiv, kuna tegemist oli kohalikega ise ja nad näitasid end väga ebameeldivast küljest. Aga muidugi on iga inimene, pole tähtis mis rahvusest, purjus olekus väga vastik :P Tantsida oli üldse võimatu, sest kõik taidlesid ringi ja olid üksteise küljes kinni :D Meie viibisime karnevalil umbes kella 4ni umbes, kuna siis pani peole punkti see, et hakkas 2 itallaase vahel rebimine minu pärast. Väga hull, ja mehed rikkusid minu peotuju ära :D (Eesti mehed on ikka parimad :P itallased on üldse vist kõige nilbemad sellid maailmas!) Ja mina tahtsin siis koju minna, et saaks nende eest mõneks ajaks põgeneda (nad ka erasmuslased). Muidu nad on toredad, aga kuidas sa teed neile selgeks, et i`m not available. Õnneks oli kell juba piisavalt palju (Eestis mõistes kella poole 5 ajal klubid juba suletakse ju) ja teisedki olid nõus lahkuma. Nii me jõudsime siis turvaliselt koju. Magasin terve öö nagu karuott, ja ei kuulnud ei kippu ega kõppugi.
Eile algas muidugi meil ka „tõsisem“ asjaajamine – nimelt praktika. Esimene kuu on meie haiglaks Hospital Dr. Negrin, mis on meie majale väga lähedal.

Esimene kuu praktikat toimub seal



Saame minna jala, umbes 20 min ja seega hoiame bussipiletite pealt raha kokku (ühistransport on siin suht kallis). Praktikal oli väga lõbus, sest kõik töötajad olid juba karnevalimeeleolus ja tegid seal pulli ka. Juhendajateks on erinevad inimesed, aga kõik on toredad. Õnneks peame seal tõesti viibima iga päev ainult 4 tundi kella 9-13, siis hakkab neil siesta ka, st. et siis kohalikud magavad ja ei tee tööd. Eile ainult istusime ja vaatasime, mis seal tehakse. Haiglad on siin kõik väga uhked ja tasemel. Füsioterapeutide töötingimused head ja töökorraldus organiseeritud :-) Arvan, et meil saab seal lõbus olema. Enne pidu jõudsime veel asjalikud olla, ja eilsest hakkasid siis keelekursused ka. 2 korda nädalas hispaania keelt, tundub päris kasulik ka. Professor on noor naisterahvas, aga räägib väga selget hispaania keelt. Mina olen ikka basic level, mis on muidugi hea, sets advanced pidi juba krgem grammatika olema :P Grammatikast ma ei tea nii palju, sest test ise oli ka suhteliselt raske.

Täna on siis vaba päev, ka meil õnneks :D Väljas paistab päike, ja lähme randa jalutama nüüd.

Kõik, kes vähegi viitsivad, kirjutage mulle! :-)

No comments: