Tuesday 24 April 2007

Tenerifest...

Jälle üks raske, kuid seiklusterohke nädalavahetus seljataga. Eelmine nädal möödus kiirelt, sest oli mida oodata :) Praktikat tegime ainult 4 päeva, ja teha oli palju ning aeg läks superkiiresti. Homme ongi viimane praktikal, sest reede sain vabaks õnneks :)

Parim juhendaja!


Reedel startisin Las Palmasest kell pool 7 hommikul Kanaari saartest suurima – Tenerife poole. Tegemist oli ülikooli poolt organiseeritud väljasõiduga erasmuslastele; meid oli terve bussitäis ja ootejärjekorras veel pooled, kes kahjuks tripile ei saanudki. Popp reis oli see igastahes. 3 päevase ekskursiooni eest maksime ainult 82 eurot ja selle raha eest saime kiirpraamiga sõita, hotellis ööbida, kõike head ja paremat süüa ning veel sissepääsupiletid. Muidugi oli ülikool kopsaka summa ise veel juurde lisanud, mis on eriti armas minu meelest. Sest ega Eestis vist üliõpilastele naljalt välja ei tehta.
Küastasime tähtsamaid vaatamisväärsusi. Näiteks Barranco del Infierno, mis on saare sügavaim org ja samas ka üks külastatavamaid kohti Tenerifel. Matk kestis jalgsi umbes 2,5 tundi. Aga väga huvitava maastikuga, paljude erinevate taimeliikidega org on see. Õnneks saime enne pikka matka kõhu täis süüa, laud oli lookas ja kõigile oli seal sööki rohkem kui küll.


Looduslaps ;)


Tähtsaimaks sihtpunktis oli muidugi Hispaania kõrgeim mäetipp, Tenerife tulemägi, 3716 meetrit, mis on vahetevahel isegi lumega kaetud :) Sinna pääseb ilusti autoteed pidi ligi, ja asud siis pilvepealses osas, kuid päris tippu me ei vallutanud, kuskil alla 1000 meetri jäi puudu. Sinna saab tõstukiga. Aga vahva koht oli see ikkagi, kus olid veel viimasest vulkaanipurske jäljed alles, moodustised laavakivimitest näiteks.


El Teide


Hotell oli vinge, ööbimine apartmentides, väga viisakas ja suur, ookeani ääres, saare lõunaosas. Seal on samasugune turismipiirkond nagu meilgi siin Gran Canarial lõunaosas, aga ma arvan et Gran Canaria on siiski ilusam! Just looduse poolest, mis on siin mitmekülgsem, Tenerfifel on põhjaosa kena ja roheline, aga mujal on kuidagi kuiv see maastik :D

Midagi turistidele


Öösel toimus muidugi fiesta, erasmuslased viidi bussiga klubide kompleksi ette ja lasti varahommikuni möllata. Muusika oli hea, tantsida sai palju, polnud ammu pidu pannud ka :) Järgmisel päeval olid kõik nii väsinud, sets hommikul tuli end enne 10-t üles ajada, et hommikusöögile jõuda :D Ja siis veetsimegi terve päeva rannas magades, et ööks jälle vaim valmis panna :P Pallimängud ning muu meelelahutus oli ka seal aktiivsematele. Õhtul tegime korraks ühe tunnise sõidu mingi vaatamisväärsuse juurde, mingid kaljud Los Gigantes, eriit tähtis see ei tundunud. Olen siin juba küllalt mägesid näinud. No ja öösel viidigi meid pidusse, aga 80 km kaugusele meie ööbimiskohast, ülikoolilnna Laguna, mis asub saare pühjaosas. Seal möllavad vist kõik kohalikud tudengid, iga nurga peal on mingi baar-klubi-pubi ja tänavad olid rahvast täis. Klubi, kuhu meiegi läksime oli täis ja kui veel 50 erasmuslast ka sinna lisada, siis täitsa kitsas ikka :D Ja sealt ei saanudki varem lahkuda kui kell 4, pidime oma busis ootama. Seal on alati külm, ja kui tagasi tulime sadas vihma ja kõik külmetasid ja siis ootasime veel bussi kah seal lõdisedes. Õnneks haigeks ei jäänud!
Ettevalmistused peoks...
Fiesta :)

Öö jäi jälle lühikeseks, ja pühapäeval läksime Loro Parque`i, mis on suur kompleks erinevate lomadega, showdega ja taimedega. Kogu päev mööduski seal uudistades, sest palju oli vaadata. Sral elavad, papagoid, gorillad, alligaatori, haid, “Nemod”, pingviinid, mõõkvaalad! Loro Parque rekordid: Suurim hulk papagoisid kogu maailmas (4000 isendit); suurim pingviaarium maailmas, suurima jäämäega; suurim delfinaarium Euroopas; suurim hulk merilõvisid Euroopas; maailma modernseimad tingimused mõõkvaaladele. Ja päris palju auhindu on see koht ka saanud ikka. Superlahe koht oli see, kindlasti üks ägedamaid kohti, mis ma siin üldse külastanud olen!

Järgnevalt katkendeid Lorost...



Tagasi Las Palmasesse jõudsime muidugi hilja õhtul, ja kõik olid surnud. Esmaspäevast läks aga praktika jällegi lahti, ärgata tuli pool 7 nagu alati :D Hakkan juba vaikselt harjuma, kui ainult nii pime poleks. Õnneks see viimane nädal selles kohas, siis vast same edaspidi normaalsemal ajal ärgata :) Ilmad on praegu tuulised siin, niiet randa pole see nädal veel jõudnudki, aga küll jõuab. Nädalavahetusel plaanis jälle üks suurem väljasõit organiseerida, teistele saartele…ootan :)

Parimad reisikaaslased

Muide, täna juhtus praktikal hea nali. Mul varastati välisjalanõud ära, ei te, kes küll tahaks teiste vanu juuste endale :D Niiet teine vahejuhtum siin juba röövimisega seoses... Aga elan üle :) Saangi uued ja ilusamad nüüd osta!
Tervitused kõigile!

No comments: